Prodajemo Shiitake gljive u dva oblika: svježe i sušene. Nalazimo se u mjestu Varaždin Breg, udaljeno 10ak km od Varaždina.

1. Svježe shiitake gljive [narudžba]

Svježe gljive najradije prodajemo osobnim preuzimanjem (dogovorimo se oko mjesta dostave ako ste u blizini Varaždina). Po želji, šaljemo i u paketu.

Pošto svježe ubranih gljiva nemamo cijelo vrijeme u ponudi, primamo predbilježbe za kupnju kod prve sljedeće berbe. Pošaljite nam email, nazovite nas, ili pošaljite poruku, mi Vas zapišemo i kontaktiramo kod prve sljedeće berbe bez ikakvih obaveza!

Cijena svježe ubranih Shiitake gljiva je 35kn/250g. Količinu birate sami.

Shiitake 250g
Ovako izgleda 250g Shiitake gljiva. Pošto im je okus većinom dosta intenzivan, nisu potrebne njihove velike količine u pripremi hrane.

Za usporedbu, cijena Shiitake gljiva u trgovačkim centrima može biti 100kn – 120kn po kg, međutim to su gljive uzgojene na supstratima nepoznatog sastava, i koje imaju vidljivi višak vlage radi dodatne težine. Po kvaliteti su takve gljive inferiorne onima uzgojenim prirodnim putem na oblicama graba, hrasta i bukve.

Shiitake 1kg
Ovako izgleda 1kg Shiitake gljiva. To je poprilično velika hrpa gljiva! 🙂 Pošto nemaju viška vlage, 1kg gljiva do vrha napuni veliki škarnicl.

Kako čuvati svježe gljive? U običnom hladnjaku /frižideru shiitake gljive mogu stajati barem 2 tjedna bez da izgube ikakva svojstva ili strukturu. Možda mogu i dulje.. ali kod nas nikada ne prežive toliko 🙂

2. Sušene (dehidrirane) shiitake gljive [narudžba]

Sušene gljive šaljemo bez problema i poštom! Dok se sasvim dehidriraju i vakuumiraju, vrlo su pogodne za transport i skladištenje.

Sušenih Shiitake gljiva imamo u zalihama i dostupne su za kupnju tokom cijele godine. Gljive su potpuno osušene na toplome zraku u komori (50°C), gotovo da i nemaju masu, ali im je okus koncentriran i intenzivan. Sušenjem Shiitake nimalo ne gube svoja gurmanska i medicinska svojstva, a u tom obliku mogu stajati mjesecima.

Kako upotrijebiti sušene gljive? Potrebno ih je samo namočiti u vodi na 10ak minuta, nakon čega ih pripremate kao svježe!